7 aug. 2010

Ce-mi place aici - continuare

Am uitat sa pun pe lista ceva foarte important: sportul. Imi place ca aici toata lumea face sport (ma rog, sunt si exceptii, dar in general toata lumea). La Lixa la birou, miercurea in pauza de masa cica toata lumea dispare deodata la sport.

Parcurile sunt pline de oameni care alearga, sau merg cu bicicletele. Eu personal, ma duc la piscina odata pe saptamana si la fotbal de doua ori pe saptamana.

In Romania ma duceam la fotbal odata pe saptamana. Ne strangeam vreo 10, 15 insi si jucam intre noi fotbal. Conditiile erau de Romania. Un teren de vreo 10 m x 20 m (s-ar putea sa ma insel, dar oricum, foarte mic). Jucam 5 - 5 pe el, ca 6 - 6 era inghesuiala. Fara dusuri, cu un WC mizerabil si un vestiar si mai mizerabil. Plateam pentru asta 120 E / an.

In Belgia, ma duc la fotbal de doua ori pe saptamana. Conditiile de antrenament se pot vedea aici. Ne antrenam pe cele doua terenuri (11 si 12). Totul organizat, cu antrenori si capitani de echipa. Toata treaba incepe la 19.30 cu o incalzire (abia acum, dupa 8 luni reusesc sa fac si eu fata la incalzire... pana acum eram mort dupa :D ). Dupa incalzire, depinde de antrenorul cu care facem (ca sunt mai multi). Ori urmeaza direct antrenament cu mingea, ori urmeaza inca un antrenament fizic. Dupa antrenamentul fizic, urmeaza si antrenamentul cu mingea, iar la sfarsit un joc intre noi (de circa 20 - 30 de minute). Toata treaba se termina pe la 21.00, 21.10. Evident, dupa se poate face un dus in conditii mai mult decat civilizate (apa calda, ca acasa, presiune mai puternica ca acasa si vreo 20 de dusuri, ca sa nu se stea la coada). Antrenamentele sunt lunea si miercurea. Sambata sunt meciuri (pentru ca exista si un campionat, evident). Pentru toate astea platesc 60 E / an si 10 E / meci.

Nu stiu cum am uitat data trecuta... Mi-am adus aminte acum ca tocmai am venit de la un meci amical in care am jucat fundas stanga. Ma tot chinui sa joc mijlocas, dar nu stiu de ce ei insista sa joc fundas lateral (stanga sau dreapta). Or sti ei mai bine. ;)

Un comentariu:

  1. Erata: am numarat aseara dusurile si nu sunt decat 12... :D Oricum, suficiente incat sa nu se stea la coada...

    RăspundețiȘtergere