12 mar. 2009

Transportul in comun


La ora la care scriu postul, urmatorul autobuz spre cresa baiatului pleaca in 13 minute.. deci in vreo 5 minute ar trebui sa plec, sa am timp sa ajung in statie fara sa ma grabesc.

Informatii de genul asta sunt pentru toate mijloacele de transport in comun din Bruxelles, adica metrou, autobuz si tramvai. Reteaua de metrou e destul de modesta, dar per total iese o increngatura mare si bine pusa la punct.

Pentru fiecare linie, pe langa informatia in timp real de pe net, ai la dispozitie si timpii aproximativi la care ajunge vehiculul, date la care ai acces in fiecare statie

dar si pe net.

Pe langa toate astea, STIB (RATB-ul de aici) propune si conceptul de carsharing. Adica ai un fel de abonament la inchiriat masina: depui o garantie (care va reprezenta contravaloarea maxima a inchirierii masinii), si ai parte de niste preturi preferentiale:


Pentru deplasari, mai ai si varianta bicicleta: piste de bicicleta mai peste tot, statii de metrou cu parcari de biciclete, sau daca o iei cu tine - spatii speciale pentru biciclete in transportul in comun.

Un comentariu:

  1. Imi place blogul vostru asa ca va rog sa nu renuntati la el si nici sa-l abandonati :-))) caci eu intentionez sa imi petrec urmatorii 2-3 ani in Bruxelles si asa niste informatii imi prind ffff bine, mai ales ca-s putin ingrozita ca ple singura s.a.m.d.
    Unde mai pui ca ati scris de Bruxelles numai de bine decoamdata, ceea ce ma incurajeaza.
    O zi buna, mai trec pe aici!
    Anna

    RăspundețiȘtergere