19 iun. 2009

Zi de vara pana-n seara

Desi nu credeam c-o sa avem nevoie prea curand, trebuie sa luam niste draperii mai groase. Luasem noi ceva, dar cam subtire. Si nu ca ne-ar vedea vecinii, dar aici se intuneca pe la 22:30, si se face lumina pe la 05:00. Si totusi nu suntem asa de in nord... Parca in iarna cand am venit nu am sesizat daca intunericul "tine" mai mult sau mai putin ca in tara, dar atunci totul era nou, nu aveam noi rabdare sa observam chestii din astea de finete.

Si apropo de vara din subiect, aici e valabila zicala cu "anul asta a fost vara intr-o joi". Nu chiar, dar pe aproape. Din cate am inteles de la colegi, zilele cu vreme mai frumoasa sunt in mai si iunie, deci sunt cam pe terminate anul asta. Cica iulie si august sunt reci (15 grade) si ploioase. In dictionarul belgian, zi de vara frumoasa e pe la 20 de grade, la 25 e spre canicula. Daca la 16-18 grade vezi pe strada pe cineva la maneca scurta si panatloni/fusta scurta, atunci probabil e bastinas. Deh, tre sa ai cand purta si hainele subtiri.

Un comentariu:

  1. Uau, vrem si noi asa vreme. Aici a inceput o vreme tropicala de-a dreptul! Canicula ziua si musoni seara. Dar ne adaptam fiecare pe unde poate. :-*

    RăspundețiȘtergere