12 mar. 2009

Pauza de masa - episodul I

Ce m-a uimit chiar din primele zile aici e ca ti se respecta pauza de masa. Adica nu se pune problema ca iti iei la pachet doar pentru ca ai prea mult de lucru. Sau daca nu mananci deloc te trag colegii de maneca...

De obicei mancam la una din cantinele Comisiei - eu am una la 2 cladiri distanta si Cosmin are una la parterul cladirii unde lucreaza el. Acum nu te gandi la o cantina clasica de 2 pe 2 metri, cu fete de masa cadrilate si tanti ospatarite sictirite. De cantina se ocupa o firma mare de catering, e cu autoservire, si ce e cel mai tare e ca se schimba meniurile in fiecare zi. Ai si cateva variante "safe", fixe, in caz ca nu-ti plac propunerile zilei: paste cu sos (2.83 euro, o portie imensa) si gratar (vita, porc, curcan, pui) cu cartofi si legume (4.2 euro). Mai sunt:
- meniul zilei clasic
- meniul zilei vegetarian
- meniul zilei cu peste
- meniul zilei 500 kcal - fiecare din astea la 4.7 euro, in care e inclusa si supa (supa separat e 0.5 euro, mult prea diferita de gusturile cu care suntem noi obisnuiti in materie de supa/ciorba)
- salata, tot la autoservire, e 6.2 euro/kg, si vine cam 1 euro o portie normala de salata.
- diverse tipuri de deseturi: prajituri, fructe si variatiuni
- aperitive: branzeturi, mezeluri si variatiuni
- salate deja facute
- sucuri
- apa la discretie
- chifle, din care prima e gratis
.. la ultimele nu stiu preturile exact, ca n-am prea luat

Pe langa cantine, Comisia are si niste chestii numite "cafeteria". Adica ai senvisuri (iti alegi tu ce sa contina dintr-o gama larga de optiuni), cafea, ceai, diverse gustari si rontaituri. E un loc potrivit pentru pauza de cafea de dupa-amiaza, desi unii merg si la pranz aici. Iar pentru pauza de cafea / ceai (cel putin una pe zi, macar 5 minute de socializare cu colegii) avem "Well being room". Am auzit ca unuia nu au mai vrut sa-i prelungeasca contractul ca nu iesea niciodata la cafea/ceai cu colegii :-S Deci eu ma conformez si accept toate invitatiile de pauze.

2 comentarii:

  1. supeeeer...ai grija pe cine refuzi la pauza :D!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Alexandra! Foarte frumos scrieti voi aici (am urmarit din umbra blogul vostru), interesante lucruri despre Belgia, foarte asemanatoare cu cele nemtesti cat tine de ordinea lucrurilor :)
    Pupici micutului Catalin si multa bafta!

    RăspundețiȘtergere