12 feb. 2012

Reciclarea blugilor


De cand citesc despre diverse proiecte de recycle / upcyle pe net, mi-e nu stiu cum sa arunc hainele, chiar si la bula umanitara. Imi tot zic ca as putea sa refolosesc materialul la ceva. Sau sa stramtez prin punctele esentiale sa fie mai pe gustul meu de acum. Si daca nu si nu, macar pentru niste floricele ar merge sa refolosesc bluza deja patata in locuri esentiale si extrem de vizibile.

Am inceput cu o pereche de blugi, deja trecuta de orice limita de folosinta. Fermoarul l-am descusut, si am facut planuri pentru restul. As fi vrut sa fac ceva pentru Cata, dar tiparul pe care voiam sa-l folosesc avea nevoie de mai mult material decat aveam disponibil. Dar pentru niste pantaloni pentru Matei a fost tocmai bine, buzunarele din spate le-am taiat chiar un pic stramb fata de sensul tesaturii, ca sa ocup fiecare bucatica. 


La inceput mi s-a parut mai complicat de cusut, pareau instructiunile destul de stufoase. Deh, am inceput proiectul la 3 luni ale lui Matei pentru pantaloni de 9-12 luni, aveam spatiu de amanat :) Pe la 10 luni a apucat sa ii si poarte. 

Acum sa-i pun in rama, sau ii pun deoparte cat il asteptam pe al treilea?

3 comentarii:

  1. La noi reciclarea a insemnat ca bunica nepotilor sotului, adica matusa sotului a carpit in genunchi blugi care acum sunt la al treilea purtator, fiul nostru. Pentru gradinita, la locul de joaca si in livada/gradina sunt f ok.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Ceska, cred ca varianta cu carpitul ar fi fost salvatoare de timp :) Dar blugii din poza aveau o mare gaura in zona posterioara, din pacate :((

    RăspundețiȘtergere