22 feb. 2012

Ludoteca: Haba primele cuburi


Imi plac tare mult produsele Haba, de calitate, din lemn, simple si totusi ingenioase. Fara prea multe briz-brizuri si luminite. Vazusem setul de cuburi la o reducere anul trecut, dar pretul mi s-a parut destul de mare pentru cateva piese. Si in plus, vechea poveste, nu stiam daca Matei chiar o sa se joace cu ele.


I le-am propus de mai multe ori, dar dupa cateva minute s-a mutat la alta activitate. Deci ori sunt prea usoare, ori prea grele, de nu i-au trezit interesul - Atat cat sa fie o provocare, dar care, cu preseverenta, sa dea satisfactia unei activitati placute. Si un zambet larg de reusita dupa o munca de concentrare asidua. 
Dar la un an Matei inca nu e interesat de construit, chiar si din 2 cuburi. Mai preocupat e sa potriveasca bila galbena, inca o data si inca o data, in gaura. Si sa imi ceara sa-i scot clopotelul din cubul albastru, solicitare insotita de strigate ascutite de neputinta.

Vom mai imprumuta setul cu o alta ocazie, poate atunci va primi mai multa atentie din partea vreunui jucator.

O jucarie de la Haba pe care o recomandati? 

5 comentarii:

  1. Lixa, si mie imi plac mult jucariile de la HABA. Insa cateodata am impresia ca sunt facute pentru ochiul pretentios al parintilor. Copiii mei nu au gasit niciodata interesant niciunul din jucariile HABA cu care le-am "confruntat" :((. Spre marea mea parere de rau, ca mie asa mi-ar mai place :)

    Adina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adina, cred ca ai dreptate cu 'ochiul pretentios al parintilor'. Din pacate, ca mie asa imi plac! La noi au avut succes de la Haba toboganul pentru bile, si board games-urile pentru pitici. (oare cum se traduce board games in romana?)

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. @Iulia, nu stiu masa de activitati de la Haba. Si nici Google nu mi-a dat un raspuns exact. Imi dai un link cu masa de care zici, te rog? :)

      Ștergere