9 dec. 2010

Vin in Belgia. Ce as vrea sa stiu. 3. Cont bancar

As recomanda ING, pentru ca are program pentru expat. Daca ai deja contractul de munca semnat, poti sa-ti pre-deschizi contul inca de cand esti in tara. Iar cardul poate fi gata cand ajungi in Belgia: treci pe la banca, dai cu semnatura, si ridici cardul. Cam toate platile se fac aici prin transfer bancar (comision 0). Si, evident pentru un program pentru expat, cei de la ING vorbesc bine engleza (cel putin cei cu care am avut eu contact). Poti sa faci (tot din tara)
Iar pentru inceput, ai nevoie de cont bancar pentru garantia pentru chirie. Vezi detalii aici.

Alte banci pe care le-am tot vazut pe aici: Fortis, Dexia.

PS. Nu am nici un interes financiar (din pacate) pentru recomandarea catre ING; ea e bazata doar pe experienta pozitiva avuta cu ei.

3 comentarii:

  1. ING nu mai are cont pentru expat din 2010 de prin vara. Au motivat ca din motive de securitate, prea multi expati dispareau cu banii imprumutati "cu generozitate" de banca.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,

    Ma numesc Lavinia si am cateva intrebari pentru tine, evident daca se poate sa-mi raspunzi.
    Sotul meu are interviu cu o firma din Belgia,lucreaza pe partea de It.
    Doresc sa stiu cum se calculeaza salariu net din cel brut.
    Iti multumesc frumos si va urez multa sanatate

    RăspundețiȘtergere
  3. @Lavinia, uite aici un calculator but <-> net: http://www.references.be/tools/calculateur-du-brut-et-du-net . In principiu, e intre 30% si 50%, din cate am vazut. Daca mai ai nevoie de informatii, gasesti mailul meu in profilul de blog.

    RăspundețiȘtergere