22 feb. 2009

Merge si Cata la serviciu

Prima saptamana l-a dus buni la cresa, era saptamana de adaptare. Ca sa fie trecerea cat mai usoara pentru copii, aici se recomanda sa fie cam 3-5 zile de adaptare, adica (de exemplu pentru 3 zile):
- in prima zi, vine cu mama/tata/cineva cunoscut la cresa, si sta cam 2 ore cu tot cu persoana respectiva
- in a doua zi, il aducem dimineata si il luam la pranz, dupa mancare, dar inainte de somn
- in a treia zi, il lasam dimineata si il luam dupa-amiaza/seara

Oricum, si dupa perioada asta de adaptare, era clar ca n-o sa ii convina sa stea intr-un mediu nou fara cineva cunoscut. Dupa cateva zile de dus la cresa s-a prins cum sta treaba si incepea sa planga de cum intram in cresa. Acum, dupa 2 sapt de mers full-time (de la 8 si ceva la 6 fara ceva seara), dar mai maraie putin cand il dau educatoarei. Chiar si in astea 2 sapt, cum plecam noi, primea un biscuite, si uita si de mami si de tati - ne uitam dupa pe fereastra si era linistit. Educatoarele mi-au zis ca s-a integrat, se joaca cu copii, doarme chiar bine (2 ore - 2 ore jumate), mananca bine (nu ca asta ar fi fost o surpriza).

A invatat de la cresa cum sa imparta jucariile, cum sa se joace cu alti copii, si ceva neasteptat, sa faca la olita. Inca nu se pune problema, evident, sa faca numai la olita, Acasa il mai intreb daca vrea sa faca pipi, si daca zice da, atunci il dezbrac, se aseaza pe olita, face, zice "gata" si se ridica dupa. Si asta in 2 minute :O

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu