De cand am inceput sa gatesc, aleg de multe ori mancaruri cu peste pentru lista saptamanala. Cum duminica trecuta era programat somon in stil asiatic, am zis sa-mi incerc curajul sa ma aventurez la un somon intreg, inghetat. Marea atractie a fost pretul, la mai bine de jumatate fata de cel deja filetat. Am incercat sa-l portionez asa inghetat, dar bucataria mea nu-i dotata cu un cutit atat de puternic incat sa-l dovedeasca. Fiind prea mare pentru frigider, l-am trimis pe balcon sa se dezghete pana a doua zi.
Cum zice Tati, gospodina moderna, a cautat pe youtube indicatii pentru filetat (parea destul de usor), si vreo 4 zile am mancat numai somon. Somon la cuptor, somon la tigaie, somon cu fasole verde, salata de somon, facuta din ce-a mai ramas de la celelalte mancaruri.
Si-a spus cuvantul lipsa de experienta la asemenea operatiuni de taiat file, pe oase ramasese o cantitate deloc neglijabila de carnita. Impreuna cu niste legume ratacite prin frigider, ramase de la alte retete, am pus 5 minute in apa clocotita, cu un pic de sare. Si gata, a rezultat o supa din legume neflescaite si peste tocmai bun de degustat. Un pic cam dulce pentru gustul meu, dar cu un pic (mai mult) de bors, a iesit delicios!
Si-a spus cuvantul lipsa de experienta la asemenea operatiuni de taiat file, pe oase ramasese o cantitate deloc neglijabila de carnita. Impreuna cu niste legume ratacite prin frigider, ramase de la alte retete, am pus 5 minute in apa clocotita, cu un pic de sare. Si gata, a rezultat o supa din legume neflescaite si peste tocmai bun de degustat. Un pic cam dulce pentru gustul meu, dar cu un pic (mai mult) de bors, a iesit delicios!
Somon la cuptor, cu quinoa |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu